Spionaj si barfa la birou

05 iunie, 2009

Datele private: subiect de barfa Un studiu realizat de cei de la Microsoft arata ca multe companii se confrunta cu o problema destul de grava: informatiile secrete ale companiei pot fi accesate de orice angajat al acesteia. In cadrul studiului, au fost chestionati angajatii catorva...

Vezi si: Datele private: subiect de barfa

Un studiu realizat de cei de la Microsoft arata ca multe companii se confrunta cu o problema destul de grava: informatiile secrete ale companiei pot fi accesate de orice angajat al acesteia.

In cadrul studiului, au fost chestionati angajatii catorva companii. Peste un sfert dintre acestia, au recunoscut ca au accesat cel putin o data informatii confidentiale din reteaua informatica a companiei si jumatate dintre angajatii chestionati au afirmat ca nu ar rata sansa „studierii” unor fisiere, in cazul unei eventuale scurgeri de informatii.
Printre fisierele cele mai vanate se numara cele cu privire la salariile angajatilor (36%), insemnarile personale ale managerilor (28%) sau fisierele private ale colegilor (25%). Contrar asteptarilor, se pare ca barbatii ar fi cei mai interesati de aceste „activitati de spionaj”.
Chat intre birouri

Daca, la inceput, erau considerate modalitati bune de transmitere a informatiilor intre angajati, serviciile de chat (de tipul Yahoo Messanger), e-mail-urile si, mai nou, telefonia PC to PC (Skype, spre exemplu) par sa influenteze in mod negativ productia oricarei companii.

Angajatii poarta discutii prea lungi si fara legatura cu activitatea pe care ar trebui sa o presteze in cadrul job-ului, unii dintre ei barfesc si chiar flirteaza. Problema este mai complicata decat am crede: unele studii sustin faptul ca exista companii in cadrul carora angajati care lucreaza in aceeasi incapere isi poarta discutiile tot prin intermediul serviciilor de chat, chiar daca mai facil ar fi sa poarte o conversatie normala. Daca ne asteptam ca tehnologia sa incurajeze socializarea, atunci am fi dezamagiti sa aflam ca aceasta tocmai creeaza o distanta mai mare intre pasionatii de chat, vorbindu-se chiar despre o noua forma de sociopatie

Citeste mai mult despre Microsoft

Sursa: egirl.ro

Trebuie sa mai citesti

Guvernul elveţian îi cere Rusiei să înceteze imediat activităţile de spionaj de pe teritoriul său

Elveţia i-a cerut Rusiei încetarea tuturor activităţilor de spionaj de pe teritoriul său, după ce două astfel de cazuri au ieşit la iveală în ultimele zile.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord au deschis un birou de legătură înainte de a treia întâlnire din acest an dintre liderii lor

Seulul şi Phenianul au deschis un birou de legătură în teritoriul nord-coreean în apropierea graniţei militarizate dintre cele două părţi, scrie The Guardian.

Spionaj la Tăbăcăria Națională. Despre cine credeau agenții CIA că purtau genți din piele de delfin

Așa cum am mai scris în Evenimentul zilei sau Evenimentul istoric, punctele de interes pentru spionajul american în România erau nenumărate.

A început URMĂRIREA în cazul ACUZAȚIILOR de SPIONAJ

Un înalt funcționar al Ministerului Economiei din Polonia a fost pus sub urmărire într-un dosar de spionaj în favoarea Moscovei.

Austria: Scandalul de spionaj a intrat sub lupa parlamentarilor. Toate suspiciunile cad asupra ministrului de Interne, un membru important al extremei drepte

Comisia înfiinţată de parlamentarii austrieci în vederea anchetării percheziţiilor efectuate în februarie la sediul direcţiei de securitate internă şi-a început lucrările, scopul fiind de