SABOTAJUL din 1951 de la RESTAURANTUL CAPȘA. MATEMATICIANUL-POET DAN BARBILIAN, cincinalul și CAFEAUA contrafăcută

11 ianuarie, 2019

În 1951, când toate delicatesele se găseau extrem de greu în România- cafeaua veritabilă nu făcea excepție -, Ion Barbu obișnuia (încă) să servească micul dejun în buricul Bucureștiului, la restaurantul Capșa. Lucra și bea multă cafea. Asta până când un chelner i-a adus la masă, în loc de licoarea magică, resturile filtrului! Matematicianul-poet a explodata pur și simplu de indignare, consemnând într-o condică evenimentul. Vi-l prezentăm mai jos. Este mai savuros decât o cafea bună.

Vezi si:

Sursa: evz.ro

Trebuie sa mai citesti

CAPTURĂ RECORD. Marfă contrafăcută de aproape 15 milioane de lei. Topul produselor falsificate în România

Polițiștii au confiscat marfă contrafăcută de aproape 15.000.000 de lei, în cursul anului 2018. În topul produselor falsificate, comercializate pe piața neagră, se numără confecțiile și

Restaurantul pe care toată lumea vrea să îl încerce! Vinde aer prăjit cu peste 120 de lei porția. Cum se prepară

O nouă modă culinară face furori în Europa unde restaurantul unui italian a început să gătească aer prăjit. Rețeta este și mai interesantă, mai ales că în spatele ei există o întreagă

Cum te pui pe picioare după ce ai petrecut toată noaptea. Sfaturi anti-mahmureală. EVITAȚI cafeaua!

Fiecare țară are un leac aparte pentru mahmureală, iar în cazul românilor care au consumat prea mult alcool cel mai popular este ciorba de burtă.

Patriarhul care a vărsat cafeaua pe pantalonii lui Ceaușescu

„Era un om frământat care a ținut la onoarea lui”, îl caracteriza Dumitru Stăniloae pe Iustin Moisescu. O evocare de Dan Ciachir.

A vărsat cafeaua pe pantalonii lui Ceaușescu. CINE A FOST EROUL? Mărturii despre momentul critic

„Era un om frământat care a ținut la onoarea lui”, îl caracteriza Dumitru Stăniloae pe Iustin Moisescu. O evocare de Dan Ciachir.