Regimul Forking, stil sanatos de alimentatie

16 iunie, 2009

Regimul Forking nu se înscrie în rândul dietelor care promit pierderea unei greutati impresionante în numai câteva zile prin înfometare si frustrare. Cura în discutie este mai degraba o modalitate de educatie nutritionala, o adoptare a unui stil sanatos de alimentatie prin care sa pastram...

Vezi si: Regimul Forking nu se înscrie în rândul dietelor care promit pierderea unei greutati impresionante în numai câteva zile prin înfometare si frustrare. Cura în discutie este mai degraba o modalitate de educatie nutritionala, o adoptare a unui stil sanatos de alimentatie prin care sa pastram o silueta armonioasa, a scapa de obiceiurile nesanatoase si a fi rationali mai presus decât pofticiosi.

Regimul Forking are la baza un principiu conform caruia ceea ce consumam la cina este esential în mentinerea unei greutati optime. De aceea, se propune o schimbare de optica astfel încât sa preferam ingerarea unei cantitati mai mari de hrana la micul dejun, mergând descrescator spre un prânz modest si ajunând ca la cina sa ciugulim câte ceva doar cu ajutorul furculitei. Nu ne cere nimeni sa ne privam de ceea ce ne place cel mai mult, nu se fac sacrificii majore ci se recurge doar la o ponderare.

Regimul Forking ne permite sa mâncam orice dar fara excese pâna în momentul cinei, când vom avea voie sa consumam doar acele elemente pe care le putem culege cu furculita, renuntând la sosuri, grasimi sau orice ar necesita sa fie uns pe pâine de exemplu.

Regimul Forking are doua variante: una severa si alta permisiva, fiecare dintre ele cu regulile si promisiunile sale. Varianta stricta impune pentru masa de seara a nu se consuma alimente care au nevoie sa fie taiate cu cutitul. Ambele variante au niste alimente interzise cu desavârsire în pregatirea cinei: alune, nuci cajou, migdale, chipsuri si alte saratele, pizza, salam, supa, oua fierte, avocado, tarte, humus, pate, sandwich, hamburger, cartofi prajiti, friptura, mustar, ketchup, brânzeturi, iaurt, fructe, prajituri, ciocolata, compot, înghetata, cereale, pâine, unt, margarina, sosuri.
Alimentele recomandate în varianta stricta a regimului sunt: legumele, orezul, grâul si pestele, iar varianta permisiva mai adauga la lista: salate, carne alba, crustacee, oua. Repet, restrictiile sunt valabile doar pentru cina, la celelalte mese poti mânca ce vrei dar fara exagerari si evitând acele alimente despre care stim ca nu sunt tocmai sanatoase.

Sursa: egirl.ro

Trebuie sa mai citesti

Lovitură în stil MAFIOT pentru un DEPUTAT PSD. INCIDENTUL care i-a schimbat VIZIUNEA

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, a vorbit despre un incident care a avut loc recent. Acesta a povestit cum i-a fost furată maşina în stil mafiot.

VIDEO Vă mai aduceți aminte de Beto? Fostul portar al CFR-ului a oferit faza săptămânii în fotbal: intervenție în stil ninja!

Fostul portar al CFR-ului, Beto, a oferit una dintre cele mai neobișnuite faze ale săptămânii în fotbal. S-a întâmplat la amicalul dintre Portugalia și SUA, meci terminat

Platoul „Bravo, ai stil!” s-a încins: Scandal monstru între Raluca Bădulescu şi Iulia Albu

Totul a decurs normal în show-ul de televiziune „Bravo, ai stil” moderat de Ilinca Vandici, până în clipa în care Iulia Albu şi-a permis să aducă în discuţie pe tatăl Ralucăi

România, sub TEROARE. EXECUȚIE în stil MAFIOT! Una dintre VICTIME era CONSILIER LOCAL

Polițiștii din Târgoviște cercetează o dublă omucidere după ce trupurile a doi bărbați au fost găsite pe un câmp.

România, sub TEROARE. EXECUȚIE în stil MAFIOT! Una dintre VICTIME era CONSILIER LOCAL

Polițiștii din Târgoviște cercetează o dublă omucidere după ce trupurile a doi bărbați au fost găsite pe un câmp.