Pensionarii de lux, arşi la buzunarar

30 august, 2010

Începând de luna viitoare, pensiile speciale vor fi diminuate drastic.

Vezi si: Chiar dacă au sperat până în ultima clipă că tăierea veniturilor de lux e mai mult o glumă decât realitate, pensionarii “speciali” vor descoperi de luna viitoare că vor avea mai puţini bani în buzunare.

Autorităţile au recalculat deja câteva mii de pensii speciale, care ar trebui distribuite la valoarea diminuată din septembrie. Până la sfârşitul anului, Casa Naţională de Pensii trebuie să revizuiască veniturile a 180.000 de români care au profesat în instituţii speciale ale statului. Legea, care a fost aprobată luna trecută, prevede tăierea acestei categorii de venituri chiar şi cu 80%. Procentul variază în funcţie de salariul pe care angajatul de lux l-a avut, de vechimea în muncă şi de sporurile obţinute pe durata activităţii. În fapt, magistraţii, piloţii, parlamentarii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii care au ieşit la pensie vor primi o pensie obişnuită, calculată ca şi la restul românilor, în funcţie doar de vechime şi de stagiul de cotizare, fără a se lua în calcul şi sporurile exorbitante.

Ultimii care îşi vor vedea pensiile tăiate vor fi militarii şi poliţiştii, pentru care autorităţile vor începe recalcularea lor cel mai târziu.

În Serbia, veniturile cresc!
Mladjan Dinkic, ministrul sârb al economiei, a anunţat, sâmbătă, că în urma unei înţelegeri cu Fondul Monetar Internaţional, salariile şi pensiile din Serbia vor fi dezgheţate, începând să crească din luna ianuarie a anului viitor. Astfel, cetăţenii sârbi se pot aştepta la o majorare cu aproximativ cinci procente a veniturilor în prima lună a anului 2011.

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

Aceasta este adevărata față a sărăciei. Pensionarii stau la cozi să primească pâine gratis

Poate nu vă vine să credeți, dar în anul 2017 încă există persoane care se trezesc cu noaptea în cap pentru a pleca acasă cu un codru de pâine. Aceștia sunt părinții și bunicii noștri

Vasilescu, ANUNȚ IMPORTANT pentru toți pensionarii din România! Ce se va întâmpla cu pensiile în 2018

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, joi seară, în direct la România TV că deficitul de la Pilonul I de pensii va scădea în 2018, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod

UNA CALDĂ, ALTA RECE! Anunțul făcut acum de Lia Olguța Vasilescu îi vizează PE TOȚI PENSIONARII din România

Olguta Vasilescu a anunțat ca legea pensiilor va fi amânată, dar acest lucru nu înseamnă că în 2018 nu vor exista creșteri de pensii pentru români.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice De 65 de ani, Omenia sprijină pensionarii din România

În fiecare an, pe 1 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, prilej cu care trebuie să ne amintim de cei care au muncit, pe brânci, o viață întreagă sperând

Pensionarii speciali se angajează pe rupte la stat. Cum devine un pensionar special și mai special

Deși ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat acum ceva vreme că Guvernul va limita angajarea pensionarilor speciali în cadrul instituțiilor publice, de acest lucru nu se mai aude nimic.