Patru reţete pentru un ten tânăr

15 februarie, 2010

O cremă hidratantă pentru faţă, cu ingrediente naturale, poate face minuni, însă hidratarea pielii din interior este la fel de importantă. În acest sens, există alimente care, datorită nutrienţilor esenţiali pe care îi conţin, acţionează la nivelul tenului, făcându-l astfel să arate mult mai proaspăt, revigorat şi strălucitor.

Vezi si: Cartofii dulci prăjiţi

Cartofii dulci sunt o sursă extraordinar de bogată de betacaroten. Odată ajuns în organism, betacarotenul este transformat în vitamina A, un nutrient care contribuie la continua generare de celule tegumentare.

Cea mai la îndemână metodă de preparare a cartofilor este prăjirea acestora. Deşi despre cartofii prăjiţi se spune că nu sunt tocmai benefici pentru organism, important este, spun nutriţioniştii, ca în timpul gătirii cantitatea de ulei folosită să fie foarte mică, iar prăjirea propriu-zisă să nu aibă loc mai mult de un minut. Se recomandă, în acest sens, tăierea cartofilor în feliuţe subţiri şi aşezarea lor într-o tavă de cuptor. Deasupra se presară sare şi piper şi se pulverizează ulei. Pentru un gust bogat, pot fi adăugate şi alte condimente, precum scorţişoară măcinată, un vârf de linguriţă de curry sau chili. Cartofii astfel pregătiţi pentru coacere se pun în cuptorul încins, la o temperatură constantă de 400 de grade.

Aceia care doresc să consume cartofii mai crocanţi, îi pot scălda, după coacere, într-o baie de ulei încins, pentru maximum un minut.

Morcovii cu oţet balsamic

La fel ca şi cartofii dulci, morcovii au la purtător o cantitate impresionantă de betacaroten. În afară de rolul de pivot în regenerarea celulară la nivelul pielii, betacarotenul acţionează şi ca un antioxidant, eliminând radicalii liberi, care se fac responsabili deq accelerarea procesului de îmbătrânire a tenului.

Pentru combaterea ridurilor, specialiştii în cosmetică naturistă, citaţi de Reuters, recomandă morcovii preparaţi cu oţet balsamic. Reţeta este deosebit de simplă. Se taie aproximativ un kilogram de morcovi în felii subţiri, care se aşează pe o folie de aluminiu şi se stropesc cu un sfert de ceaşcă de oţet balsamic. Se condimentează cu două linguri de rozmarin proaspăt tocat, doi căţei de usturoi pisat, un sfert de linguriţă de paprika, sare şi piper. La final se adaugă o lingură de ulei de măsline şi se împachetează în folie, care se aşează pe o foaie de copt şi se coace la 400 de grade timp de 25 de minute, până ce morcovii devin moi.

Spanac marinat

Spanacul furnizează organismului o doză triplă de antioxidanţi care luptă cu ridurile – vitamina C, vitamina E şi betacaroten. Toţi aceşti antioxidanţi protejează pielea împotriva acţiunii razelor ultraviolete, păstrând-o sănătoasă şi strălucitoare.

Reţeta spanacului marinat este simplă şi deloc solicitantă. Frunzele proaspete de spanac se spala, se fierb în sos de roşii şi se servesc cu paste sau pui la grătar.

Nuci coapte

Nucile sunt printre puţinele alimente bogate în vitamina E, un nutrient vital pentru sănătatea pielii. Acest tip de vitamină formează o devărată barieră pentru piele, protejând-o împotriva acţiunii nocive exercitate de radicalii liberi, păstrându-i astfel fermitatea şi elasticitatea.

Nucile pot fi consumate crude, dar şi coapte. În cazul în care alegeţi ultima variantă, puteţi aşeza nucile pe o foaie de pergament, după care să le introduceţi în cuptorul care în prealabil a fost încălzit la 350 de grade, unde să le lăsaţi timp de aproximativ 10 minute.

Sursa: evz.ro

Trebuie sa mai citesti

LIGA NAȚIUNILOR. Vremuri grele pentru Mircea Lucescu. Turcia A PIERDUT în fața Suediei și antrenorul român riscă să fie CONCEDIAT

Naționala Turciei a pierdut, sâmbătă, scor 0-1, confruntarea cu Suedia, disputată pe teren propriu, în seria a 2-a valorică a Ligii Națiunilor.

Campanie disperată de a opri licitarea unui leu alb pentru a fi împuşcat de vânătorii de trofee

Un leu alb ar aruma să fie pus la o licitaţie în urma căreia acesta va urma să fie împuşcat de către vânătorii de trofee, în ciuda unei campanii mondiale de a-l salva, potrivit The Mirror.

Un celebru economist ȘOCHEAZĂ: Ar fi un DEZASTRU economic pentru națiune!

Demisia ministrului Dominic Raab a slăbit lira sterlină, escaladând riscul unei situații haotice, înainte de termenul limită al Brexitului, 29 martie, scrie John J Hardy, Head of FX Strategy,

Un celebru economist ȘOCHEAZĂ: Ar fi un DEZASTRU economic pentru națiune!

Demisia ministrului Dominic Raab a slăbit lira sterlină, escaladând riscul unei situații haotice, înainte de termenul limită al Brexitului, 29 martie, scrie John J Hardy, Head of FX Strategy,

Săftoiu dezvăluie DEDESUBTURILE sondajului comandat de PNL pentru europarlamentare! Costuri URIAȘE

Liberalul Claudiu Săftoiu susține, pe Facebook, că sondajul de opinie comandat de PNL pentru măsurarea sociologică a candidaților pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019 costă