Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

20 august, 2010

Statul român poate pune lesne în pericol viaţa cetăţenilor săi şi din păcate există destule dovezi în acest sens. Instituţiile care ar trebui să ne salveze şi să ne respecte drepturile devin uneori realmente mortale

Vezi si: Tragedia de la Maternitatea Giuleşti reprezintă încă un prilej, pe lângă multe altele, pentru a readuce în discuţie, neputinţa autorităţilor de a proteja populaţia şi chiar pericolul pe care acestea îl pot reprezenta pentru cetăţean.

Iată cele mai relevante cazuri de la Galaţi, din acest punct de vedere, din ultimele 12 luni, în care oamenii care au avut de-a face cu instituţii ale statului şi au ajuns la cimitir.

Moarte, în loc de naştere

Petronela Ulmer (40 de ani) a murit pe 8 noiembrie 2009 în timpul travaliului. Ulterior, s-a constatat că gravidei îi fusese administrat Cytotec, medicament contraindicat în sarcină şi care nu se află pe lista Agenţiei Naţionale a Medicamentului, deci fără aviz de utilizare în România.

Patronela UlmerParchetul, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au declanşat cercetările în acest caz, iar la scurt timp, directorul DJSP propunea închiderea Maternităţii "Buna Vestire" din Galaţi ca urmare a "problemelor cu echipamentul medical şi personalul din maternitate".

Aceeaşi tragedie, altă maternitate

Şi la Spitalul Clinic de Urgenţă, o altă gravidă, în loc să trăiască bucuria de a fi devenit mamă, a murit cu zile.

Costea Fănica a decedat pe masa de operaţie, în luna februarie a acestui an, după ce, conform declaraţiilor mamei sale, a fost lăsată să agonizeze mai mult de şapte ore.„S-a internat când au apărut primele dureri. A fost lăsată să se chinuiască ore întregi. Au lăsat-o să moară", afirmă Narcisa Buricea, mama gravidei.

Reeducarea cu bâta

Constantin Sandu, un deţinut de la Penitenciarul Galaţi, a supravieţuit doar trei zile după încarcerare. Bărbatul a decedat pe 4 iunie 2010, la Spitalul de Urgenţă, în urma bătăii pe care a primit-o în închisoare de la gardienii care ar fi trebuit să-l păzească şi să-i respecte drepturile.

Deşi iniţial, pentru moartea lui au fost anchetate 16 persoane, până la urmă, doar trei angajaţi, doi subofiţeri şi un ofiţer din cadrul Penitenciarului, au fost puşi sub acuzare.„Cei doi arestaţi sunt acuzaţi de omor şi purtare abuzivă, iar şeful lor de complicitate la comiterea acestor infracţiuni, precum şi de fals intelectual. Victima a fost supusă unor acte de violenţă extremă, în repetate rânduri", a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Când chiar Poliţia te împuşcă

Din cauza faptului că a rămas să asigure ordinea publică, singur, într-o comună de vreo 2.000 de suflete, Toader Teodoru, un poliţist din Oancea a cedat psihic şi şi-a făcut singur dreptate, cu pistolul, în august 2009. El a tras mai multe focuri de armă într-un bărbat care i-a sfidat autoritatea şi cu care avusese probleme şi în trecut.

„Incidentul s-a produs pe fondul ameninţărilor anterioare pe care le-a primit de la victimă. În momentul când s-a dat jos din maşină, din cauza disproporţiei fizice evidente dintre el şi Ciprian Muşat, s-a temut pentru ce urma să se întâmple", a declarat avocatul poliţistului, Cristian Săraru.Toate aceste cazuri demonstrează, odată în plus că cei pe mâna cărora ne încredinţăm viaţa ne-o pot lua chiar ei. Din lipsa fondurilor, a personalului calificat sau pur şi simplu din nepăsare putem muri în situaţii considerate banale într-un stat normal.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

Croaziere de vis pentru buzunarele românilor. Tot ce trebuie să ştii despre călătoria pe vas

Din ce în ce mai mulți români renunță la clasicele vacanțe în Grecia, Bulgaria sau pe litoralul românesc și aleg croazierele. Prețul unei asemenea vacanțe poate fi chiar mai mic, iar

Mai sunt CÂTEVA ZILE. Dacă nu faci asta VEI PLĂTI MAI MULT la stat

ATENȚIE Românii ar putea fi IMPOZITAŢI în funcţie de evoluţia pieţei imobiliare

Stațiunile balneare din România revin în oferta agențiilor

O mină de aur zace neexploatată în România: stațiunuile balneare. Chiar și așa, ultimii doi ani au adus o creștere neașteptată pentru acest segment.

Aceasta este suma de bani de care avem nevoie pentru a fi fericiți

Deși se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, realitatea este alta. Când vine vorba de venituri, oamenii de știință spun că există o sumă anuală care ne poate asigura mulțumirea

ATENȚIE Românii ar putea fi IMPOZITAŢI în funcţie de evoluţia pieţei imobiliare

Guvernul lucrează la o modificare a Codului Fiscal care prevede că, începând cu anul 2018, impozitarea clădirilor nerezidențiale aflate în propritatea persoanelor fizice sau juridice va fi