Patru moduri în care poţi muri cu zile în România

20 august, 2010

Statul român poate pune lesne în pericol viaţa cetăţenilor săi şi din păcate există destule dovezi în acest sens. Instituţiile care ar trebui să ne salveze şi să ne respecte drepturile devin uneori realmente mortale

Vezi si: Tragedia de la Maternitatea Giuleşti reprezintă încă un prilej, pe lângă multe altele, pentru a readuce în discuţie, neputinţa autorităţilor de a proteja populaţia şi chiar pericolul pe care acestea îl pot reprezenta pentru cetăţean.

Iată cele mai relevante cazuri de la Galaţi, din acest punct de vedere, din ultimele 12 luni, în care oamenii care au avut de-a face cu instituţii ale statului şi au ajuns la cimitir.

Moarte, în loc de naştere

Petronela Ulmer (40 de ani) a murit pe 8 noiembrie 2009 în timpul travaliului. Ulterior, s-a constatat că gravidei îi fusese administrat Cytotec, medicament contraindicat în sarcină şi care nu se află pe lista Agenţiei Naţionale a Medicamentului, deci fără aviz de utilizare în România.

Patronela UlmerParchetul, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au declanşat cercetările în acest caz, iar la scurt timp, directorul DJSP propunea închiderea Maternităţii "Buna Vestire" din Galaţi ca urmare a "problemelor cu echipamentul medical şi personalul din maternitate".

Aceeaşi tragedie, altă maternitate

Şi la Spitalul Clinic de Urgenţă, o altă gravidă, în loc să trăiască bucuria de a fi devenit mamă, a murit cu zile.

Costea Fănica a decedat pe masa de operaţie, în luna februarie a acestui an, după ce, conform declaraţiilor mamei sale, a fost lăsată să agonizeze mai mult de şapte ore.„S-a internat când au apărut primele dureri. A fost lăsată să se chinuiască ore întregi. Au lăsat-o să moară", afirmă Narcisa Buricea, mama gravidei.

Reeducarea cu bâta

Constantin Sandu, un deţinut de la Penitenciarul Galaţi, a supravieţuit doar trei zile după încarcerare. Bărbatul a decedat pe 4 iunie 2010, la Spitalul de Urgenţă, în urma bătăii pe care a primit-o în închisoare de la gardienii care ar fi trebuit să-l păzească şi să-i respecte drepturile.

Deşi iniţial, pentru moartea lui au fost anchetate 16 persoane, până la urmă, doar trei angajaţi, doi subofiţeri şi un ofiţer din cadrul Penitenciarului, au fost puşi sub acuzare.„Cei doi arestaţi sunt acuzaţi de omor şi purtare abuzivă, iar şeful lor de complicitate la comiterea acestor infracţiuni, precum şi de fals intelectual. Victima a fost supusă unor acte de violenţă extremă, în repetate rânduri", a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Când chiar Poliţia te împuşcă

Din cauza faptului că a rămas să asigure ordinea publică, singur, într-o comună de vreo 2.000 de suflete, Toader Teodoru, un poliţist din Oancea a cedat psihic şi şi-a făcut singur dreptate, cu pistolul, în august 2009. El a tras mai multe focuri de armă într-un bărbat care i-a sfidat autoritatea şi cu care avusese probleme şi în trecut.

„Incidentul s-a produs pe fondul ameninţărilor anterioare pe care le-a primit de la victimă. În momentul când s-a dat jos din maşină, din cauza disproporţiei fizice evidente dintre el şi Ciprian Muşat, s-a temut pentru ce urma să se întâmple", a declarat avocatul poliţistului, Cristian Săraru.Toate aceste cazuri demonstrează, odată în plus că cei pe mâna cărora ne încredinţăm viaţa ne-o pot lua chiar ei. Din lipsa fondurilor, a personalului calificat sau pur şi simplu din nepăsare putem muri în situaţii considerate banale într-un stat normal.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

Anunț oficial al MAE privind situația românilor din Marea Britanie după un Brexit fără acord! Sute de mii de români, vizați de decizie

Ministerul Afacerilor Extern (MAE) român a transmis, printr-un comunicat, că George Ciamba,ministrului delegat pentru afaceri europene, a avut vineri o convorbire telefonică cu Sir Alan

HOROSCOP weekend 19-20 ianuarie. Zodiile care primesc veşti bune. Configuraţia stelelor arată o perioadă fastă

HOROSCOP weekend 19-20 ianuarie. Toate zodiile vor primi vești extrem de importante și sfaturi pe care trebuie să le asculte de la profesorul Radu Ștefănescu. Dacă unele zodii trebuie să își

Pesta porcină face ravagii în România! Bilanțul ANSVSA este tragic! Cifrele vorbesc de la sine

Guvernul nu poate ține pasul cu pesta porcină din România. În timp ce se sting zeci de focare, în anumite județe, la nivel național există deja peste 1.100 de focare. Numărul porcilor

VIDEO Tactica folosită de nazişti care aproape a distrus economia Marii Britanii

Operaţiunea Bernhard a Armatei germane intenţiona să inunde economia Regatului Unit cu bancnote contrafăcute şi este cunoscută drept cea mai mare operaţiune de falsificare din toate timpurile.

METEO. Gerul revine în România. Anunț ANM de ultimă oră!

Meteo. Meteorologii ANM a anunțat că vremea se strică din nou, gerul revenind în România. Experții au anunțat temperaturi de până la -7 grade Celsius.