Pământul se rupe în două la mare adâncime, în apropierea Indoneziei. Vezi explicaţiile specialiştilor

27 septembrie, 2012

Cutremurele extrem de puternice care au avut loc în Oceanul Indian, în largul Indoneziei, sunt provocate de spargerea progresivă a plăcii tehtonice indo-australiene, care se rupe în două, la propriu, în largul Insulei Sumatra.Cutremurele "gemene" care au afectat nord-estul Oceanului Indian în urmă cu 5 luni, mai exact pe 11 aprilie 2012 - primul cu o magnitudine de 8,6, al doilea cu o magnitudine de 8,2 - sunt excepţionale din mai multe puncte de vedere.

Vezi si:

Sursa: jurnalul.ro

Trebuie sa mai citesti

Gaze contra apă. Două țări europene fac o mișcare strategică în domeniul energetic. România ar putea fi scoasă din joc

Un acord bilateral în domeniul energetic, încheiat vineri între Ungaria și Cipru, pune mari semne de întrebare în legătură cu acțiunile viitoare ale guvernului de la Budapesta atât în

ROMÂNIA - RUSIA 22 - 28 // Extaz în Rusia după victoria cu România: "Dacă jucam contra Norvegiei, ar fi fost o mare problemă! România rămâne cu un vis neîndeplinit"

Rusia s-a calificat în finala Campionatului European de Handbal feminin după ce a învins România, 28-22. România și Olanda se înfruntă duminică în finala

EXCLUSIV Ministrul transporturilor dă de pământ cu șefii Companiei de Autostrăzi: "Nişte bufoni! Nu au avut acordul meu!"

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, se declară nemulţumit de activitatea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi condamnă gestul de vineri al companiei de a

Două nume grele ale handbalului românesc îl CRITICĂ pe selecționerul Ambros Martin. „Sunt convins că nu le cunoaște foarte bine”

Radu Voina și Cristian Gațu l-au criticat pe spaniolul Ambros Martin, pentru că selecționerul naționalei feminine de handbal nu vorbește limba română.

DESPĂRȚIREA ANULUI în showbiz! Totul s-a întâmplat în mare SECRET. Detaliile au ieșit ACUM la iveală

O cunoscută cântăreață de la noi s-a despărțit de iubitul ei, în prag de sărbători. După o relație de mai bine de doi ani, cei doi și-au spus adio.