O inimă bolnavă se va putea vindeca singură, susţin cercetătorii

06 august, 2010

În mai puţin de cinci ani, cercetătorii speră ca o inimă cu probleme să fie capabilă să repare singură prejudiciului cauzat de stop cardiac sau de vârsta înaintată.

Vezi si: Oamenii de ştiinţă au descoperit o tehnică pentru transformarea ţesutului conjunctiv ordinar în celule musculare în interiorul inimii. Conform The Telegraph, această metodă funcţionează într-un mod similar celulelor stem, dar în loc de creşterea noilor celule în afara corpului, tehnica presupune schimbarea celulelor, atunci când este necesar.

Aproximativ 700.000 de oameni din Marea Britanie suferă de insuficienţă cardiacă, pentru că inima nu îşi poate reveni după un atac.

Problema principală este că, atunci când celulele musculare ale inimii (cardiomiocite) mor în timpul unui atac, nu există nicio modalitate de a le reactiva, iar ţesutul conjunctiv din jur, cunoscut şi sub denumirea de fibroblast, nu poate prelua rolul lor.

Acum însă, profesorul Deepak Srivastava de la Institutul Gladstone, Universitatea din California, şi echipa sa, susţin că au descoperit o modalitate de a transforma fibroblastele în cardiomiocite.

Totul constă în administrare a trei substanţe - cu ajutorul unui tub artificial numit stent - în sânge, declanşând această transformare, în decursul unei zile.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

După summit, afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

La Forumul de Afaceri din cadrul summitului Inițiativa celor Trei Mări, ministrul pentru mediul de afaceri, coerț și antreprenoriat Ștefan Radu Oprea a avansat mai multe propuneri vizând

Romania ar putea organiza un al doilea TURNEU WTA. Țiriac: „Mă duc să vorbesc cu primarul”

Ion Țiriac vrea să organizeze în țară încă o competiție de categorie WTA, după cea de la București.

Exatlon. Ar putea fi SCANDALUL SEZOANELOR. Poveste dramatică, detalii NEŞTIUTE

Nucu, așa cum este cunoscut tatăl Războinicei Simi, condamnă dur ieșirile Faimoșilor Monica Roșu și Mirel Drăgan, față de fiica lui.

Analiză. Ce se ascunde în spatele războiului comercial SUA-China şi care ar putea fi urmările acestuia

Experţii consideră că tarifele sunt o armă cu acţiune limitată în lupta dintre SUA şi China. Publicaţia „Washington Post“ scrie că în spatele confruntării dintre Washington şi Beijing

Marca sună alarma: 3 motive pentru care Valverde ar putea să plece de la Barcelona

Barcelona are un început perfect de sezon, 6 victorii în primele 6 meciuri, în toate competițiile. Deși jocul catalanilor este din ce în ce mai bun, situația la clubul