O inimă bolnavă se va putea vindeca singură, susţin cercetătorii

06 august, 2010

În mai puţin de cinci ani, cercetătorii speră ca o inimă cu probleme să fie capabilă să repare singură prejudiciului cauzat de stop cardiac sau de vârsta înaintată.

Vezi si: Oamenii de ştiinţă au descoperit o tehnică pentru transformarea ţesutului conjunctiv ordinar în celule musculare în interiorul inimii. Conform The Telegraph, această metodă funcţionează într-un mod similar celulelor stem, dar în loc de creşterea noilor celule în afara corpului, tehnica presupune schimbarea celulelor, atunci când este necesar.

Aproximativ 700.000 de oameni din Marea Britanie suferă de insuficienţă cardiacă, pentru că inima nu îşi poate reveni după un atac.

Problema principală este că, atunci când celulele musculare ale inimii (cardiomiocite) mor în timpul unui atac, nu există nicio modalitate de a le reactiva, iar ţesutul conjunctiv din jur, cunoscut şi sub denumirea de fibroblast, nu poate prelua rolul lor.

Acum însă, profesorul Deepak Srivastava de la Institutul Gladstone, Universitatea din California, şi echipa sa, susţin că au descoperit o modalitate de a transforma fibroblastele în cardiomiocite.

Totul constă în administrare a trei substanţe - cu ajutorul unui tub artificial numit stent - în sânge, declanşând această transformare, în decursul unei zile.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

SONDAJ. Cei mai PUTERNICI CONTRACANDIDAŢI ai lui IOHANNIS. Cine i-ar putea face probleme la ALEGERILE din 2019

Cel mai recent sondaj realizat la nivel naţional de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) arată că, dacă s-ar organiza acum alegeri, preşedintele Iohannis ar fi la egalitate cu

UN PAS ÎN VIITOR. Cercetătorii au luat legătura cu EXTRATEREŞTRII. La 12 ani-lumină se află un ALT UNIVERS

Cercetătorii au trimis un mesaj în spaţiu în încercarea de a contacta extratereştrii. Aceştia sunt foarte încântaţi de rezultatele pe care le-au avut până acum.

Este OFICIAL! Lucian Sânmărtean a semnat azi cu o nouă echipă și ar putea debuta în weekend

Lucian Sânmărtean a semnat azi cu FC Voluntari. Nu mai este nicio surpriză, jucătorul antrenându-se alături de ilfoveni de ceva vreme. Fotbalistul a semnat un contract valabil

Guvernul va avea parte de O SURPRIZĂ DE PROPORȚII! Ce se va întâmpla duminică ar putea SCHIMBA SOARTA României

Sindicatele Cartel Alfa și Blocul Național Sindical (BNS), împreună cu alte 39 de grupuri civice și organizații non-guvernamentale cheamă românii în stradă pentru a cere demisia imediată a

Scenariul incredibil care dinamitează fotbalul mondial: cum ar putea ajunge Italia la CM 2018 în locul unei alte echipe

Eliminată la baraj de Suedia, Italia ar putea beneficia de un ajutor nesperat pentru a fi prezentă, totuşi, la Mondialul din Rusia de anul viitor. Cum este posibil acest scenariu? Naţionala din