Naşterea prematură, declanşată de o mutaţie genetică

10 februarie, 2010
Vezi si: Studiul coordonat de NIH a descoperit aceste mutaţii atât în ADN-ul mamelor cât şi în cel al bebeluşilor lor.

Se pare că aceste mutaţii deţin un rol important în controlarea reacţiilor imunitare ale organismului, care pot să inducă travaliul, atunci când acestea devin prea puternice.

Naşterea prematură, care afectează aproximativ 7% din totalul naşterilor din Marea Britanie, reprezintă unul dintre cei mai periculoşi factori care ameninţă sănătatatea bebeluşului în viitor.

Cauzele naşterilor premature sunt insuficient cunoscute în prezent, infecţiile şi alte complicaţii medicale fiind vinovate în anumite cazuri.

Studiul a analizat 700 de mutaţii ale ADN-ului din 190 de gene aparţinând atât unor femei care au născut prematur, cât şi altor femei care au născut la termen. Medicii au testat şi bebeluşii încercând să găsească aceste mutaţii.

Căutările oamenilor de ştiinţă s-au îngustat până aceştia au ajuns la doar câteva mutaţii genetice, descoperite cu o frecvenţă mai mare în cazul femeilor care au născut prematur, şi în bebeluşii lor.

În special bebeluşii care erau purtătorii genei "Interleukin 6 receptor" se confruntă cu un risc sporit de a se naşte prematur. Interleukin 6 este produsă de către celulele organismului ca reacţie în faţa infecţiilor şi are un rol important în apariţia inflamaţiilor. Concentraţii ridicate de Interleukin 6 în lichidul amniotic şi în fluxul sangvin al bebeluşului au fost asociate cu declanşarea naşterii premature.
Trebuie sa mai citesti

160 de ani de la naşterea lui Delavrancea.„Patria nu e pământul pe care trăim din întâmplare, ci e pământul întărit cu oasele înaintaşilor noştri”

Astăzi se împlinesc 160 de ani de când s-a născut scriitorul, avocatul şi omul politic Barbu Ştefănescu Delavrancea. Avea abilităţi uluitoare de oratorie care l-au ajutat când l-a apărat pe

BOALA CRUNTĂ şi problemele legate de consumul cărnii ANIMALELOR TINERE. Greaua moştenire genetică...

Este strict interzis consumul de carne de miel, vițel, ied, purcel și orice fel de vânat. Dacă nu respecți tratamentul și dieta durerile sunt atroce

DW: Iurie Colesnic, istoric: „Dorința de Unire a fost dictată de memoria genetică a moldovenilor”

Un interviu cu istoricul de la Chișinău, Iurie Colesnic, despre 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

IREAL în România. SUTE de oameni MUTAŢI CU FORŢA. Doar în COMUNISM s-a mai întâmplat aşa ceva

Deşi pare ireal, sute de oameni sunt obligaţi să îşi mute domiciliu, în urma unei hotărâri judecătoreşti. Comuna Rociu, din judeţul Argeş a pierdut 778 de hectare, printr-o decizie a

La 150 de ani de la naşterea lui Ştefan Luchian, BNR lansează o monedă de argint cu chipul artistului gravat pe revers

În această dimineaţă, Banca Naţională a României a pus în circulaţie o monedă de argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Ştefan Luchian, informează banca, potrivit unui comunicat al