FMI nu e de acord cu anularea în 2011 a reducerii cu 25 la sută a salariilor

04 august, 2010

Fondul Monetar Internaţional nu recomandă autorităţilor române anularea în 2011 a măsurii de reducere cu 25 la sută a salariilor în sectorul public.

Vezi si: Jeffrey Franks a afirmat că şi în 2011 trebuie preluate măsurile fiscale luate în iunie de autorităţile române pentru consolidarea fiscală, respectiv reducerea salariilor în sectorul public şi majorarea TVA, dar dacă aceste măsuri vor fi păstrate şi anul viitor nu vor mai fi necesare măsuri adiţionale, de tipul majorărilor de taxe şi impozite sau tăierilor semnificative de cheltuieli publice.

Franks a avertizat însă că trebuie ţinut sub un control strict în 2011 nivelul cheltuielilor de personal şi că există totuşi un spaţiu de creştere a salariilor angajaţilor din sectorul public.

"Cu cât mai mic va fi numărul de angajaţi în sectorul public, cu atât mai mari pot fi majorările salariale în sectorul public în 2011", a declarat şeful misiunii FMI, citat de Agerpres.

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

„Riscul unui Brexit fără acord a crescut”, avertizează Jean-Claude Juncker după respingerea acordului Brexitului în Camera Comunelor

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a apreciat marţi, după respingerea acordului Brexitului în Parlamentul britanic, că „riscul unui Brexit fără acord a crescut” şi a

Macron se TEME: Franța fără BOTNIȚĂ cere anularea căsătoriilor HOMOSEXUALE

Pe 15 ianuarie ar trebui să înceapă în Franța dezbaterea națională prin care poporul ar trebui să-și exprime păsurile. O mare cacealma.

Este al treilea cel mai călduros an din ultima sută de an! Ministerul Mediului despre schimbările climatice

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări cu care se confruntă omenirea, iar reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră se află pe agenda autorităţilor din

Se pregătește ÎNGHEȚAREA SALARIILOR și a PENSIILOR. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al MINISTRULUI MUNCII

Opoziția, prin anunțurile că nu sunt bani de pensii și salarii, se pregătesc să înghețe salariile și pensiile, când vor ajunge la guvernare, este de părere ministrul Muncii, Marius Budăi.

Florin Gardoș, acord cu viitoarea echipă! Anunț făcut de șefii clubului: "Doar asta mai trebuie"

Fundașul Florin Gardoș, 30 de ani, este tot mai aproape de Poli Iași. Moldavii mai trebuie să se pună de acord cu patronul de la CSU Craiova, Mihai Rotaru, asupra formei sub care va veni