FMI nu e de acord cu anularea în 2011 a reducerii cu 25 la sută a salariilor

04 august, 2010

Fondul Monetar Internaţional nu recomandă autorităţilor române anularea în 2011 a măsurii de reducere cu 25 la sută a salariilor în sectorul public.

Vezi si: Jeffrey Franks a afirmat că şi în 2011 trebuie preluate măsurile fiscale luate în iunie de autorităţile române pentru consolidarea fiscală, respectiv reducerea salariilor în sectorul public şi majorarea TVA, dar dacă aceste măsuri vor fi păstrate şi anul viitor nu vor mai fi necesare măsuri adiţionale, de tipul majorărilor de taxe şi impozite sau tăierilor semnificative de cheltuieli publice.

Franks a avertizat însă că trebuie ţinut sub un control strict în 2011 nivelul cheltuielilor de personal şi că există totuşi un spaţiu de creştere a salariilor angajaţilor din sectorul public.

"Cu cât mai mic va fi numărul de angajaţi în sectorul public, cu atât mai mari pot fi majorările salariale în sectorul public în 2011", a declarat şeful misiunii FMI, citat de Agerpres.

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

Gabriela Firea: "Intenţionăm să încheiem un acord de colaborare în mai multe domenii cu Madridul"

Bucureştiul şi Madridul ar urma să încheie un acord de colaborare. Este anunţul pe care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a făcut marţi pe pagina de Facebook. Anunţul a fost

Europa, China şi Rusia vor discuta un nou acord iranian

Diplomaţi din Europa, China şi Rusia vor discuta despre un nou acord care să ofere Iranului ajutor economic ca să întrerupă dezvoltarea programului balistic şi amestecul în regiune, în

Italia: Liga anunţă un acord cu privire la şeful guvernului

Liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga (fosta Liga Nordului) - Matteo Salvini - a anunţat duminică un acord cu privire la componenţa viitorului guvern italian cu Mişcarea antisistem 5 Stele

Ministrul turismului din Israel, Yariv Levin, speră ca România să fie de acord cu mutarea Ambasadei la Ierusalim

Yariv Levin, ministrul Turismului din Israel, a spus la un post de televiziune, că mutarea Ambasadei este în interesul românilor.

Uniunea Europeană în PERICOL. Un acord cu consecinţe grave pentru UE

Uniunea Europeană şi establishmentul de la Bruxelles trec printr-o stare de profundă anxietate după alegerile din această ţară, stat membru fondator.