FMI nu e de acord cu anularea în 2011 a reducerii cu 25 la sută a salariilor

04 august, 2010

Fondul Monetar Internaţional nu recomandă autorităţilor române anularea în 2011 a măsurii de reducere cu 25 la sută a salariilor în sectorul public.

Vezi si: Jeffrey Franks a afirmat că şi în 2011 trebuie preluate măsurile fiscale luate în iunie de autorităţile române pentru consolidarea fiscală, respectiv reducerea salariilor în sectorul public şi majorarea TVA, dar dacă aceste măsuri vor fi păstrate şi anul viitor nu vor mai fi necesare măsuri adiţionale, de tipul majorărilor de taxe şi impozite sau tăierilor semnificative de cheltuieli publice.

Franks a avertizat însă că trebuie ţinut sub un control strict în 2011 nivelul cheltuielilor de personal şi că există totuşi un spaţiu de creştere a salariilor angajaţilor din sectorul public.

"Cu cât mai mic va fi numărul de angajaţi în sectorul public, cu atât mai mari pot fi majorările salariale în sectorul public în 2011", a declarat şeful misiunii FMI, citat de Agerpres.

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

Dănuț Lupu e entuziasmat de rămânerea lui Miriuță: "Dinamo va fi în play-off 99,9 la sută"

Dănuț Lupu, scouter la Dinamo,  e sigur că Vasile Miriuță va duce echipa în play-off. În prezent, Dinamo este pe locul 7, la 4 puncte de Astra, locul 6.   "Eu

Alina Gorghiu PNL, NU este de acord ca lideri din Justiţie să meargă ÎN VIE sau la TĂIATUL PORCULUI cu politicieni

Într-un interviu acordat pentru site-ul stiripesurse.ro, Alina Gorghiu a declarat că NU este de acord cu prezenţa unor lideri din justiţiei alături de lideri politici în vie sau la tăiatul

Dinamo anunță că Nemec nu pleacă la FCSB, dar Negoiță și Becali negociază pe ascuns: "Sunt aproape de acord"

Alexandru David, președintele lui Dinamo, și Ionel Dănciulescu, managerul sportiv, au declarat în mai multe rânduri că atacantul Adam Nemec nu va fi vândut la FCSB în

O sută de terorişti al-Shabaab au fost ucişi într-un raid american în Somalia

Aproximativ o sută de terorişti din cadrul al-Sabaab au fost ucişi într-un raid al armatei americane desfăşurat în Somalia, a anunţat Pentagonul.

O sută de terorişti al-Shabaab au fost ucişi într-un raid american în Somalia

Aproximativ o sută de terorişti din cadrul al-Sabaab au fost ucişi într-un raid al armatei americane desfăşurat în Somalia, a anunţat Pentagonul.