Femeile consideră că victimele violurilor sunt vinovate

16 februarie, 2010

Potrivit unui studiu britanic recent, peste 50% dintre femei consideră că victimele abuzurilor sexuale sunt responsabile pentru ceea ce li se întâmplă.

Vezi si: Majoritatea reprezentantelor sexului slab consideră că femeile care ajung să fie violate au provocat într-un fel acest lucru, fie prin dansul lasciv sau prin îmbrăcămintea indecentă, fie prin modul cum vorbesc sau flirtează.

În urma studiului, realizat de o clinică britanică ce tratează persoanele agresate sexual, a reieşit că 71% dintre femei consideră că victimele violurilor sunt responsabile pentru ceea ce li s-a întâmplat, în timp ce bărbaţii cred acest lucru în proporţie de 57%.

"Femeile privesc cazurile care ajung în instanţă şi se gândesc că victimele erau ori bete, ori purtau fuste prea scurte şi nu se gândesc niciodată că li s-ar putea întâmpla şi lor aşa ceva. Dar violul este o chestie care i se poate întâmpla oricui, în orice circumstanţă. Este îngrijorător faptul că femeile ,mai mult decât bărbaţii, sunt cele care pun responsabilitatea în seama victimelor", a declarat Elizabeth Harrison, managerul clinicii care a egectuat studiul.

Aceeaşi cercetare a demonstrat că mai mult de o treime dintre bărbaţi nu consideră că se numeşte agresiune sexuală faptul că fac sex cu partenerele lor atunci când ele nu vor acest lucru.

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

Artur Jorge rupe tăcerea și se ia de Dică: "Mă așteptam să joc mai mult, dar sunt privit ca un străin!"

Într-un interviu pentru siteul portughez zerozero.pt, fundașul Artur Jorge (23 de ani) vorbește deschis despre transferul la FCSB, despre problemele pe care le are la echipă și îl

"În afara fotbalului, eu nu sunt de vânzare" » Pogba și Kondogbia au protestat pe teren, după documentarul CNN despre imigranții africani vânduți ca sclavi în Libia

Mijlocașul lui Manchester United a făcut gestul "cătușelor" după golul cu Newcastle, iar jucătorul Valenciei și-a scris pe tricou: "În afara fotbalului, eu nu sunt de vânzare".

Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo » Marea problemă a jucătorilor lui Miriuță: "Sunt la pământ! Totul se prăbușește"

Ionel Dănciulescu, managerul sportiv al lui Dinamo, a vorbit după înfrângearea cu CFR Cluj, 0-2, și a explicat marea problemă a jucătorilor lui Vasile Miriuță. "Eu îi văd

EXPLOZIV! Aproape 50% dintre copiii ROMÂNIEI sunt EXPUȘI riscului SĂRĂCIEI şi EXCLUZIUNII SOCIALE

Copiii din România (49,2%) sunt cei mai expuşi din Uniunea Europeană (UE) la riscul sărăciei şi al excluziunii sociale, fiind urmaţi de cei din Bulgaria (45,6%), Grecia (37,5%) şi Ungaria

Iarna își INTRĂ în DREPTURI. Sunt anunțate NINSORI. Cum va fi VREMEA în țară

Meteorologii anunță ninsori abundente în mai multe zone din țară. Iar cei care se află la munte vor avea parte de o priveliște de vis.