Ecranele de la metrou fac mişto de călători

11 august, 2010

Călătorii sunt bulversaţi zilnic de informaţii eronate, afişate pe panourile electronice din staţiile Metrorex. Ecranele au fost instalate în urmă cu câteva luni, iar responsabilii de la metrou le cer bucureştenilor să ignore informaţiile afişate pe acestea, deoarece panourile se află în probe.

Vezi si: Pasajul pietonal subteran care leagă staţiile de metrou de la Piaţa Unirii au fost renovate în toamna anului trecut. În urma finalizării lucrărilor, aspectul pasajului care leagă magistrala 1 de magistrala 2 s-a schimbat total, iar, după scurt timp, au fost instalate şi câteva panouri electronice, ce ar fi trebuit să le arate călătorilor în cât timp vine trenul la cealaltă linie.

De câteva săptămâni însă, bucureştenii care schimbă metroul la Piaţa Unirii se plâng că sunt păcăliţi de informaţiile afişate pe aceste ecrane. „Prima dată când m-am păcălit a fost acum câteva zile, când vroiam să aflu în câte minute ajunge metroul care circulă în direcţia Berceni”, a spus Doina, o tânără care foloseşte zilnic metroul de la Unirii. Ea a adăugat că panoul indica trei minute, aşa că atât ea, cât şi alte câteva zeci de călători au fugit să-l prindă. „Când colo, metroul tocmai pleca din staţie. Nu mă mai iau după ele“, a mai spus Doina.

Panourile sunt încă în probe

Un simplu test arată că minutele afişate pe panou sunt altele decât cele din realitate. De exemplu, ieri, panourile din pasaj arătau că trenul care circulă în direcţia Dimitrie Leonida va ajunge în staţie în 2 minute. În schimb, la faţa locului, trenul tocmai pleca din staţie.

Sistemul face parte din proiectul de informare dinamică a călătorilor, vizând Magistrala 3 de metrou – Anghel Saligny – Preciziei şi staţiile de corespondenţă între liniile magistralelor.

„Pe un astfel de este indicată ora de plecare a trenului din staţie şi nu minutele de aşteptare. Totodată vă informăm că panourile instalate în pasajul pietonal precum şi cele amplasate în staţiile de corespondenţă ale liniei 3 cu alte linii sunt în probe tehnologice, urmând ca în scurtă vreme să fie puse în funcţiune definitiv şi să dea informaţii corecte“, a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

Gara de Nord se schimbă, în sfârșit. Sistem electronic nou pentru călători

Gara de Nord din Bucureşti va avea, începând din luna iunie, un nou sistem electronic pentru informarea călătorilor, care va necesita investiţii de 1,7 milioane de lei, a anunţat, pe Facebook,

Momentul în care un autoturism SE FACE PRAF, după ce intră într-un autobuz plin cu călători! Totul a fost filmat - VIDEO

Două persoane au fost rănite, în urma unui accident cumplit, care s-a petrecut într-o intersecție importantă din Iași. Un autoturism a intrat într-un autobuz plin cu călători.

Ce spun pasagerii despre companiile aeriene? 1 din 5 călători sunt afectați de zboruri anulate sau întârziate

Pasagerii europeni sunt nemulțumiți de companiile aeriene, 37% dintre ei considerând că sunt prost tratați de către acestea.

Firea ar putea prelua de astăzi autorizarea transportului de călători în Bucureşti-Ilfov

Guvernul României urmează să decidă astăzi desfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, care se ocupă, în principal, de autorizarea transportului public de călători din

Ea este VOCEA de la METROU! Cum arată de fapt SEXY-ACTRIȚA pe care o auzi la fiecare călătorie - Galerie Foto

Cine a mers prin București măcar o dată cu metroul au auzit o voce de femeie care dă indicații călătorilor. Ea se numește Isabela Neamtu și este o actriță din Piatra Neamț.