Ecranele de la metrou fac mişto de călători

11 august, 2010

Călătorii sunt bulversaţi zilnic de informaţii eronate, afişate pe panourile electronice din staţiile Metrorex. Ecranele au fost instalate în urmă cu câteva luni, iar responsabilii de la metrou le cer bucureştenilor să ignore informaţiile afişate pe acestea, deoarece panourile se află în probe.

Vezi si: Pasajul pietonal subteran care leagă staţiile de metrou de la Piaţa Unirii au fost renovate în toamna anului trecut. În urma finalizării lucrărilor, aspectul pasajului care leagă magistrala 1 de magistrala 2 s-a schimbat total, iar, după scurt timp, au fost instalate şi câteva panouri electronice, ce ar fi trebuit să le arate călătorilor în cât timp vine trenul la cealaltă linie.

De câteva săptămâni însă, bucureştenii care schimbă metroul la Piaţa Unirii se plâng că sunt păcăliţi de informaţiile afişate pe aceste ecrane. „Prima dată când m-am păcălit a fost acum câteva zile, când vroiam să aflu în câte minute ajunge metroul care circulă în direcţia Berceni”, a spus Doina, o tânără care foloseşte zilnic metroul de la Unirii. Ea a adăugat că panoul indica trei minute, aşa că atât ea, cât şi alte câteva zeci de călători au fugit să-l prindă. „Când colo, metroul tocmai pleca din staţie. Nu mă mai iau după ele“, a mai spus Doina.

Panourile sunt încă în probe

Un simplu test arată că minutele afişate pe panou sunt altele decât cele din realitate. De exemplu, ieri, panourile din pasaj arătau că trenul care circulă în direcţia Dimitrie Leonida va ajunge în staţie în 2 minute. În schimb, la faţa locului, trenul tocmai pleca din staţie.

Sistemul face parte din proiectul de informare dinamică a călătorilor, vizând Magistrala 3 de metrou – Anghel Saligny – Preciziei şi staţiile de corespondenţă între liniile magistralelor.

„Pe un astfel de este indicată ora de plecare a trenului din staţie şi nu minutele de aşteptare. Totodată vă informăm că panourile instalate în pasajul pietonal precum şi cele amplasate în staţiile de corespondenţă ale liniei 3 cu alte linii sunt în probe tehnologice, urmând ca în scurtă vreme să fie puse în funcţiune definitiv şi să dea informaţii corecte“, a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

Grevă de avertisment la metrou se poate extinde

Ultima rundă de negocieri între sindicaliştii de la metrou şi conducerea Metrorex, care ar fi putut anula greva de avertisment anunţată pentru dimineaţa zilei de 15 nioembrie, s-a soldat, ieri

HAOS la METROU, în CAPITALĂ! Un MILION de BUCUREȘTENI vor fi LOVIȚI CUMPLIT

Joi, Ion Rădoi, președinte Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), a declarat că angajații Metrorex și-au reluat activitatea, iar trenurile de metrou circulă normal. De asemenea, acesta a

Sindicaliștii de la metrou anunță o nouă GREVĂ! În ce zile va avea loc

Preşedintele Sindicatului Liber Metrou, Ion Rădoi, spune că în urma şedinţei avute după greva de avertisment de joi, s-a stabilit ca greva generală să aibă loc săptămâna viitoare, marţi

ACCIDENT la METROU! 17 persoane au fost RĂNITE. Breaking news

Joi, cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma unui accident produs la metroul din oraşul italian Milano, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de cotidianul La

Descoperire MACABRĂ la METROU. ANCHETATORII sunt în ALERTĂ

Cadavrul unei persoane a fost găsit, în această seară, în tunelul stației de metrou Pantelimon. Nu se cunoaște cauza morții.