Ecranele de la metrou fac mişto de călători

11 august, 2010

Călătorii sunt bulversaţi zilnic de informaţii eronate, afişate pe panourile electronice din staţiile Metrorex. Ecranele au fost instalate în urmă cu câteva luni, iar responsabilii de la metrou le cer bucureştenilor să ignore informaţiile afişate pe acestea, deoarece panourile se află în probe.

Vezi si: Pasajul pietonal subteran care leagă staţiile de metrou de la Piaţa Unirii au fost renovate în toamna anului trecut. În urma finalizării lucrărilor, aspectul pasajului care leagă magistrala 1 de magistrala 2 s-a schimbat total, iar, după scurt timp, au fost instalate şi câteva panouri electronice, ce ar fi trebuit să le arate călătorilor în cât timp vine trenul la cealaltă linie.

De câteva săptămâni însă, bucureştenii care schimbă metroul la Piaţa Unirii se plâng că sunt păcăliţi de informaţiile afişate pe aceste ecrane. „Prima dată când m-am păcălit a fost acum câteva zile, când vroiam să aflu în câte minute ajunge metroul care circulă în direcţia Berceni”, a spus Doina, o tânără care foloseşte zilnic metroul de la Unirii. Ea a adăugat că panoul indica trei minute, aşa că atât ea, cât şi alte câteva zeci de călători au fugit să-l prindă. „Când colo, metroul tocmai pleca din staţie. Nu mă mai iau după ele“, a mai spus Doina.

Panourile sunt încă în probe

Un simplu test arată că minutele afişate pe panou sunt altele decât cele din realitate. De exemplu, ieri, panourile din pasaj arătau că trenul care circulă în direcţia Dimitrie Leonida va ajunge în staţie în 2 minute. În schimb, la faţa locului, trenul tocmai pleca din staţie.

Sistemul face parte din proiectul de informare dinamică a călătorilor, vizând Magistrala 3 de metrou – Anghel Saligny – Preciziei şi staţiile de corespondenţă între liniile magistralelor.

„Pe un astfel de este indicată ora de plecare a trenului din staţie şi nu minutele de aşteptare. Totodată vă informăm că panourile instalate în pasajul pietonal precum şi cele amplasate în staţiile de corespondenţă ale liniei 3 cu alte linii sunt în probe tehnologice, urmând ca în scurtă vreme să fie puse în funcţiune definitiv şi să dea informaţii corecte“, a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

OPINIE de Cristian Coman // Metrul cub de promisiuni de la metrou » Toate „realizările” viitoare ale guvernanților sau edililor par a fi scoase din pălărie

"16 minute de la Otopeni la Gara de Nord". Declarația lui Gică Popescu a dat fiori. Lumea virtuală de pe Facebook a început comentariile răutăcioase. În esență, lipsa de

ALERTĂ în timpul ceremoniei de la Ateneul Român! COLET SUSPECT într-o stație de metrou. Ce au descoperit autoritățile

Alertă, joi seara, în stația de metrou Lujerului, unde s-a descoperit un colet suspect.

CRIMINALA de la METROU a comis fapta CU INTENȚIE și NU REGRETĂ. MOTIVAREA condamnării PE VIAȚĂ a femeii

Magistrații Tribunalului București au motivat condamnarea la închisoare pe viață a Magdalenei Şerban, femeia care a ucis o tânără după ce a împins-o în fața metroului, acum un an.

Capriciu de miliardar. Câți bani oferă japonezul care va călători pe Lună cu SpaceX urmăritorilor săi

Repostezi și câștigi. Cam așa sună anunțul făcut de japonezul Yusaku Maezawa, un miliardar care urmează să călătorească pe lună cu SpaceX și care a avut inedita idee de a oferi bani

Reduceri de sezon. Programul „Trenurile Zăpezii” va debuta în 8 ianuarie. Iată oferta CFR Călători pentru călătoria spre staţiunile montane

Din 8 ianuarie demarează programul Trenurile zăpezii, prin care CFR Călători oferă reduceri de tarife pentru garniturile care fac legătura cu staţiunile montane.