De ce autiştii evită să fie îmbrăţişaţi?

15 februarie, 2010
Vezi si: Concluzia a rezultat după studierea mai multor cazuri de persoane suferind de sindromul Fragile X, o formă genetică de autism. Mulţi dintre cei care suferă de această afecţiune nu suportă să fie atinşi sau îmbrăţişaţi nici măcar de către părinţi, informează Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit că sindromul Fragile X are ca o consecinţă cerebrală dezvoltarea întârziată a zonei senzitive a cortexului, regiunea care răspunde la atingere.

Sindromul este cauzat de o mutaţie a unei gene a cromozomului X, care afectează construcţia sinapselor, puncte de conexiune vitale între celulele nervoase.Pentru că băieţii au un singur cromozon X, ei sunt mult mai puternic afectaţi de acest sindrom decât fetele.

Pentru că fetele au doi cromozoni X, dacă unul este defect, impactul nu se resimte la fel de puternic. De aceea, băieţii sunt mai expuşi decât fetele să dezvolte autism.

Oamenii de ştiinţă americani au făcut cercetarea pe cobai care aveau o versiune a sindromului Fragile X. Rezultatele experimentului au indicat că mutaţia genetică în cazul animalelor suferind de această afecţiune împiedica producţia unei proteine care coordona alte proteine necesare formării sinapselor.

Persoanele care suferă de acest sindrom suferă de "defensivă tactilă", anxietate şi simt nevoia de retragere socială.
Trebuie sa mai citesti

Atacurile SEXUALE ale MIGRANŢILOR CRESC în SPANIA. Mass-media locală evită astfel de cazuri

Coasta sudică a Spaniei este o atracție turistică imensă, dar este și unul dintre principalele porturi de intrare pentru imigrația ilegală în țară dar și spre Europa.

Şoferii de maşini Volkswagen din Europa de Est, inclusiv România, evită să repare motoarele implicate în Dieselgate

Grupul auto Volkswagen (VW) a avut mai mult succes cu clienţii din Europa Occidentală să-i convingă să vină la service pentru repararea softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare

Trump evită subiectul armelor de foc după masacrul din Florida

Preşedintele american Donald Trump a promis joi să atace tulburările mentale, la o zi după unul dintre cele mai sângeroase masacre într-un liceu american, încercând să deturneze astfel

CONTRABANDA cu petrol, SALVAREA lui KIM JONG-UN. CHINA închide ochii şi COREEA DE NORD evită sancţiunile

Kim Jong-un reuşeşte să evite plafoanele de import impuse de ONU. Trezoreria Statelor Unite a publicat imagini surprinse la 19 octombrie de sateliţii americani de recunoaştere, în care se poate

Doi liceeni din India au fost exmatriculaţi deoarece s-au îmbrăţişat

O îmbrăţişare a doi adolescenţi din sudul Indiei a iscat o controversă naţională după ce şcoala în care aceştia învăţau i-a exmatriculat pentru „afişarea publică a afecţiunii”,