De ce autiştii evită să fie îmbrăţişaţi?

15 februarie, 2010
Vezi si: Concluzia a rezultat după studierea mai multor cazuri de persoane suferind de sindromul Fragile X, o formă genetică de autism. Mulţi dintre cei care suferă de această afecţiune nu suportă să fie atinşi sau îmbrăţişaţi nici măcar de către părinţi, informează Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit că sindromul Fragile X are ca o consecinţă cerebrală dezvoltarea întârziată a zonei senzitive a cortexului, regiunea care răspunde la atingere.

Sindromul este cauzat de o mutaţie a unei gene a cromozomului X, care afectează construcţia sinapselor, puncte de conexiune vitale între celulele nervoase.Pentru că băieţii au un singur cromozon X, ei sunt mult mai puternic afectaţi de acest sindrom decât fetele.

Pentru că fetele au doi cromozoni X, dacă unul este defect, impactul nu se resimte la fel de puternic. De aceea, băieţii sunt mai expuşi decât fetele să dezvolte autism.

Oamenii de ştiinţă americani au făcut cercetarea pe cobai care aveau o versiune a sindromului Fragile X. Rezultatele experimentului au indicat că mutaţia genetică în cazul animalelor suferind de această afecţiune împiedica producţia unei proteine care coordona alte proteine necesare formării sinapselor.

Persoanele care suferă de acest sindrom suferă de "defensivă tactilă", anxietate şi simt nevoia de retragere socială.
Trebuie sa mai citesti

Studenţii din Galaţi care transformă SF-ul în realitate. Ochiul magic, holograma care evită accidentele și detectorul minelor de plastic

În laboratorul capabil să rescrie legile creativității, din Galați, studenții au pus la punct detectorul pentru mine din plastic, ochiul magic necesar persoanelor cu deficiențe de vedere,

Românii care evită să declare aceste venituri primesc amenzi uriașe! Se poate ajunge și la dosar penal! Mii de persoane sunt vizate

Românii care evită să declare anumite venituri pe care le obțin în decursul timpului riscă să plătească dobânzi și penalități. În unele cazuri, se poate ajunge chiar și la închisoare.

HOROSCOP 28 februarie. Semn rău pentru această zodie. Nu călătorii după căderea nopţii. Evită trenul și avionul!

Profesorul Radu Ștefănescu vine cu cele mai noi predicții pentru toate zodiile. Nativii din această zodie sunt sfătuiți să nu călătorească decât dacă nu au încotro.

HOROSCOP 28 februarie. Semn rău pentru această zodie. Nu călătorii după căderea nopţii. Evită trenul și avionul!

Profesorul Radu Ștefănescu vine cu cele mai noi predicții pentru toate zodiile. Nativii din această zodie sunt sfătuiți să nu călătorească decât dacă nu au încotro.

Zodiac, 8 februarie! Aceste zodii vor fi implicate în intrigi și bârfe! Evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate

Zodiac, 8 februarie! Vești bune pentru majoritatea zodiilor din partea profesorului Radu Ștefănescu! Acesta are sfaturi importante pentru fiecare nativ în parte.