Contraceptivele modifică gusturile femeilor la bărbaţi

13 octombrie, 2009
Vezi si: Pilulele contraceptive pot afecta preferinţele femeilor în ceea ce priveşte bărbaţii, este concluzia unui studiu recent al oamenilor de ştiinţă din Sheffield, Marea Britanie.

Mai exact, cercetătorii afirmă că hormonii din anticoncepţionale pot provoca schimbarea gusturilor, prin dezvoltarea unui interes crescut pentru bărbaţii cu trăsături mai puţin masculine.

Mai mult, se vehiculează că aceste schimbări se produc în general în perioada infertilă, urmând ca în zilele fertile femeile să fie atrase de bărbaţii cu trăsături dure.

Bărbaţii duri nu mai sunt în topul preferinţelor

Potrivit specialiştilor, în urmă cu 40 de ani, când femeile nu foloseau pilule contraceptive, acestea preferau bărbaţii mai rebeli şi mai duri.

„Pilulele contraceptive aduc o mulţime de beneficii femeilor, dar pot avea efecte secundare de ordin psihologic, pe care de-abia acum începem să le descoperim, fiind necesare cercetări continue“, afirmă profesorul Alexandra Alvergne, unul dintre iniţiatorii studiului.

Studiile anterioare au arătat că bărbaţii îşi găsesc partenerele mai atractive atunci când acestea sunt la ovulaţie. Acest lucru se întâmplă, probabil, pentru că femeile acţionează în mod instinctiv, comportându-se mai natural în această perioadă.

De asemenea, bărbaţii mai pot fi atraşi de parfumul subtil pe care femeile îl emană în zilele fertile.
Trebuie sa mai citesti

Sărbătoarea Rusaliilor modifică programul parlamentarilor

Deputaţii şi senatorii vor lucra luni în circumscripţiile electorale. Programul parlamentarilor a fost modificat având în vedere sărbătorirea Rusaliilor de către catolici.

UNDE MERGEM. Spectacole pe toate gusturile

Capitala s-a pregătit pentru câteva dintre cele mai interesante show-uri ale sfârşitului de primăvară

ARMELE SECRETE ale Coroanei în Războiul Rece. Povestea femeilor care au VEGHEAT asupra Marii Britanii în anii de cumpănă ai lumii

La mai bine de un sfert de secol după finalul perioadei de Război Rece, povestea femeilor care lucrau de zor în buncărul secret al Forțelor Aeriene Regale (RAF) din East Yorkshire, Marea Britanie

Poliţia din Philadelphia a făcut public apelul la 911 din partea Starbucks după arestarea controversată a doi bărbaţi de culoare

Apelul la 911 a fost făcut de o femeie care i-a spus dispecerului că în cafenea se află doi domni care refuză să cumpere sau să plece. Avocatul celor doi bărbaţi a declarat că aceştia

Olivia Steer, militant anti-vaccinare, lăsată fără TROFEUL care a declanșat un SCANDAL MONSTRU la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate”. REACȚII DURE!

Olivia Steer, cunoscută pentru poziţia sa și pentru sfaturile sale anti-vaccinare, a fost premiată la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, pentru „rolul său activ în societate”.