Contraceptivele modifică gusturile femeilor la bărbaţi

13 octombrie, 2009
Vezi si: Pilulele contraceptive pot afecta preferinţele femeilor în ceea ce priveşte bărbaţii, este concluzia unui studiu recent al oamenilor de ştiinţă din Sheffield, Marea Britanie.

Mai exact, cercetătorii afirmă că hormonii din anticoncepţionale pot provoca schimbarea gusturilor, prin dezvoltarea unui interes crescut pentru bărbaţii cu trăsături mai puţin masculine.

Mai mult, se vehiculează că aceste schimbări se produc în general în perioada infertilă, urmând ca în zilele fertile femeile să fie atrase de bărbaţii cu trăsături dure.

Bărbaţii duri nu mai sunt în topul preferinţelor

Potrivit specialiştilor, în urmă cu 40 de ani, când femeile nu foloseau pilule contraceptive, acestea preferau bărbaţii mai rebeli şi mai duri.

„Pilulele contraceptive aduc o mulţime de beneficii femeilor, dar pot avea efecte secundare de ordin psihologic, pe care de-abia acum începem să le descoperim, fiind necesare cercetări continue“, afirmă profesorul Alexandra Alvergne, unul dintre iniţiatorii studiului.

Studiile anterioare au arătat că bărbaţii îşi găsesc partenerele mai atractive atunci când acestea sunt la ovulaţie. Acest lucru se întâmplă, probabil, pentru că femeile acţionează în mod instinctiv, comportându-se mai natural în această perioadă.

De asemenea, bărbaţii mai pot fi atraşi de parfumul subtil pe care femeile îl emană în zilele fertile.
Trebuie sa mai citesti

WIMBLEDON. Reacție dură după decizia de amânare a finalei dintre Serena Williams - Angelique Kerber: "Dați-le femeilor ceea ce merită!"

Australianca Reannae Stubbs (47 de ani), sixtuplă campioană de Mare Șlem în probele de dublu, crede că oficialii de la Wimbledon nu au acționat corect când au programat finala

WIMBLEDON. Protest la adresa deciziei organizatorilor în privința finalei Serena Williams - Angelique Kerber: "Dați-le femeilor ceea ce merită!"

Finala Wimbledon dintre Serena Williams și Angelique Kerber a fost programată pentru azi, după semifinala ATP dintre Djokovic și Nadal.  Australianca Reannae Stubbs (47 de

Bărbaţi din Vrancea arestaţi după ce au înfiinţat o cultură de canabis

Trei bărbaţi din municipiul Focşani au fost arestaţi preventiv, iar un al patrulea a fost plasat sub control judiciar, ei fiind suspectaţi că au înfiinţat o cultură ilegală de canabis, a

Kevin Spacey din celebrul serial House of Cards, acuzat de alte TREI agresiuni asupra altor bărbaţi

Kevin Spacey, câştigătorul a două premii Oscar, este acuzat de alte trei agresiuni sexuale asupra unor bărbaţi după dezvăluirile făcute de actorul Anthony Rapp, în vârstă de 46 de ani,

Dăncilă: Se modifică schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor

Viorica Dăncilă a anunţat în debutul şedinţei de Guvern, că vor fi modificate condiţiile privind schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor, permiţând astfel mai multor firme