Bunicii, responsabili de obezitatea copiilor

16 februarie, 2010
Vezi si: Acest studiu, realizat pe un eşantion de 12.000 de copii în vârstă de trei ani, a relevat faptul că riscul de declanşare a obezităţii este cu 34% mai mare pentru micuţii îngrijiţi permanent de bunicii lor.

Copiii care merg la creşă sau au o bonă nu se confruntă cu riscul apariţiei unor probleme legate de greutatea corporală, potrivit aceluiaşi studiu.

Aproape un sfert dintre copiii de vârstă preşcolară din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi.

Până în prezent au fost efectuate prea puţine studii care să analizeze influenţa pe care o are felul în care este crescut un copil asupra greutăţii sale.

În opinia cercetătorilor, felul în care este crescut un copil influenţează greutatea acestuia prin doi factori principali - dietă şi activităţi fizice.

Studiul a utilizat datele provenind de la Millenium Cohort Study, ce a grupat informaţii medicale despre copii cu vârste cuprinse între nouă luni şi trei ani, născuţi în Marea Britanie în perioada 2000 - 2001.

Rezultatele au demonstrat că implicarea parţială a bunicilor în îngrijirea copiilor a atras o creştere cu 15% a riscului de obezitate, comparativ cu copiii care erau crescuţi doar de părinţii lor.

Copiii crescuţi exclusiv de bunicii lor se confruntă cu un risc de obezitate cu 34% mai mare, au explicat cercetătorii de la University College London.

O analiză şi mai amănunţită a datelor avute la dispoziţie, bazată pe factorii socio-economici din viaţa copiilor, a relevat faptul că riscul crescut de declanşare a obezităţii apare cu precădere în cadrul celui mai avantajat grup de copii - cei ale căror mame au o funcţie managerială, o diplomă universitară şi locuiesc împreună cu partenerii lor de viaţă.
Trebuie sa mai citesti

SIROPUL BUNICII care ELIMINĂ TUSEA în doar câteva zile! REZULTATELE sunt MIRACULOASE

Odată cu venirea sezonului rece, virusurile care provoacă răceli și gripă încep să se răspânească cu repeziciune și aduc odată cu ele o serie de simptome sâcâitoare.

Președintele fondator al Facebook trage un semnal de alarmă: „Doar Dumnezeu știe cum afectează creierul copiilor noștri”

Este un punct de vedere despre rețelele de socializare, nu al cuiva neinformat, ci chiar al unuia dintre oamenii responsabili de construirea Facebookului și dezvoltarea lui, într-o rețea cu extrem

Coaliția pentru familie cere ajutorul președintelui, în cazul copiilor români din Finlanda separați de mama

Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică „Împreună” au cerut ajutorul președintelui Iohannis în cazul copiilor Smicală, care au fost despărțiți de mama lor acum aproape doi ani.

Cum lucrează Facebook cu jumătăţi de măsură! PERMITE postări cu abuzuri asupra COPIILOR

Postările cu videoclipuri despre violuri şi copii abuzaţi sexual afişate pe reţeaua Facebook sunt permise să rămână online chiar şi un an în ciuda faptului că au fost raportate de mai

Klaus Iohannis: Guvernul PSD-ALDE aruncă datoriile României în sarcina copiilor și nepoților. Marea revoluție fiscală: 3 lei în plus la salariu!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că situația economică a României este „îngrijorătoare” deși creșterea economică este cea