Bichir: Adio, litoral!

05 august, 2010

Nu voi pricepe în ruptul capului de ce o serie de oameni inteligenţi crede că salvarea economică a României stă în turism. Peisajul nu poate ţine loc de infrastructură, de oameni pregătiţi.

Vezi si: E ridicol să crezi că, dacă relansăm turismul, scăpăm de orice griji, de criză. Visul că putem deveni un fel de Grecie a Răsăritului, unde se calcă pe picioare turiştii, în timp ce noi stăm cu burta la soare şi îi tapăm de bani, e prostesc. Turiştii normali la cap vor condiţii, nu expediţii de supravieţuire! Zilele de concediu comunist au trecut de mult. În zilele sale libere, omul vrea să fie tratat ca un privilegiat, să fie băgat în seamă. Nicidecum privit ca un intrus, ca un musafir nepoftit sau ca un nabab care trebuie jecmănit.

Care-i oferta turistică a României? Preţuri exorbitante, drumuri proaste sau inexistente, servire execrabilă... Totul, pentru o căruţă de bani! Care-s simbolurile? Mănăstirile din Moldova, Dracula, Ceauşescu, copii ai străzii, ţigani. În prezent, din punct de vedere al serviciilor, eterna şi fascinanta Românie poate fi o destinaţie doar pentru nişte excentrici plini de bani.

Mitul litoralului e iarăşi perimat. Anii ’80 nu se mai pot întoarce, iar atunci est-germanii, finlandezii şi suedezii veneau pentru preţurile mici şi magia Gerovitalului. E minunat să-ţi prezinţi liric ţara, dar să faci din asta o politică anticriză mi se pare o idee păşunist-ridicolă. Noi nu mai avem de mult litoral, suntem doar o ţară cu ieşire la mare!

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

Plouă cu amenzi pe litoral. Sancţiuni de 36.000 lei aplicate de inspectorii sanitari veterinari

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat, în perioada 9 - 15 iulie, 204 unităţi de alimentaţie

Circulație OPRITĂ pe Autostrada Soarelui pe sensul spre LITORAL. Coadă de mașini

Probleme pe drumul spre litoral sâmbătă dimineața, pe Autostrada Soarelui, sensul spre Constanța din cauza unui accident.

Scrisoare către un provincial: cinstește-i pe cei în viață! Comentariu de Florian Bichir

Periodic merg prin țară. Și spun în mod special țară pentru ca îmi repugnă termenul de provincie, sinonim cu periferie.

Adio, Nemec! Slovacul o lasă pe FCSB cu ochii în soare: s-a înțeles deja cu o altă echipă! Ce salariu și primă de instalare va avea

FCSB l-a pierdut ieri pe Billel Omrani, care și-a prelungit contractul cu CFR, iar azi a mai primit o loviutură. Nici Adam Nemec nu mai este o țintă, după ce slovacul s-a înțeles cu o

VIDEO+FOTO Crimă și pedeapsă » Rusia spune adio Mondialului! Croația învinge țara gazdă și merge în semifinale

Croația s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Rusia după ce a învins chiar țara gazdă în urma loviturilor de departajare, scor 2-2 (3-4 după penalty-uri).