Bebeluşii au nevoie de multă apă

22 februarie, 2010

Ştiţi câtă apă trebuie să beţi în fiecare zi? În cartea sa, “Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?” (foto), prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne învaţă cum să calculăm singuri cantitatea optimă de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic.

Vezi si: “O persoană adultă, care desfăşoară o activitate fizică normală, are nevoie de 1,5-2 litri de apă potabilă, zilnic. Conţinutul de apă al corpului uman depinde de vârstă, de sex şi de gradul de adipozitate al fiecăruia”, explică prof. dr. Mencinicopschi. Astfel, necesarul zilnic de apă e diferit în funcţie de greutatea corporală (vezi tabelul), vârstă şi efort fizic.

Cu cât vârsta e mai mică, necesarul de lichid creşte, raportat la greutate, copiii fiind mai sensibili la deshidratare decât adulţii.

“De fapt, grupele de risc cele mai sensibile la deshidratare sunt sugarii, copiii şi bătrânii”, afirmă dr. Mencinicopschi.

Sursa: libertatea.ro

Trebuie sa mai citesti

SIBIU. O țeavă spartă a lăsat fără apă 15.000 de oameni

Aproximativ 15.000 de persoane din 11 localităţi din judeţul Sibiu nu au apă potabilă, duminică, după ce o conductă veche s-a spart

Acuzații și desconspirări! Călin Popescu-Tăriceanu face declarații incendiare: „De multă vreme am văzut că procurorul Lazăr are apetenţă pentru politică”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi seară, la Sinteza zilei, că delegarea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Parchetul General reprezintă un "gest de

AVARIE la RADET: Trei sectoare din București fără apă

Locuitorii din Sectoarele 2, 3 şi 4 nu vor avea apă caldă din cauza unei defectiuni tehnice apărute pe aria CTE Progresu.

Ghinion teribil pentru Adi Popa! S-a "rupt" într-un meci în care a dat gol și are nevoie de o pauză lungă

Lucrurile nu funcționează cum trebuie pentru Adi Popa, care pare urmărit și de ghinion. Fostul mijlocaș al FCSB-ului a revenit în Anglia, la Reading, formație care îl

Cumpăna, apă românească premiată internațional (P)

Pentru noi, CUMPANA, a te raporta la un standard de calitate este o responsabilitate față de partenerii noștri și față de mediu, de aceea motto-ul nostru neoficial este acela de a oferi