Bananele şi perele cresc pericolul apariţiei cariilor

11 februarie, 2010

Medicii spanioli recomandă consumul alimentelor care au o concentraţie mai scăzută de zahăr.

Vezi si: Dacă sunteţi un mare consumator de banane sau pere riscaţi ca dinţii să vi se carieze mult mai repede. Aşa reiese dintr-un studiu realizat de medicii de la spitalul Ruber Dental din Madrid, care recomandă consumul de alimente cu o concentraţie scăzută de zahăr.

Conform ziarului "Que", medicii susţin că anumite fructe precum bananele sau perele, au o concentraţie mare de zahăr şi pot mări riscul apariţiei cariilor. Medicii au publicat un manual al sănătăţii dentare în care recomandă consumul anumitor produse.

Astfel, pentru o îngrijire corespunzătoare a dinţilor se recomandă consumul de fructe uscate, legume şi brânză, produse bogate în proteine. Laptele, peştele şi ouăle sunt recomandate datorită procentului ridicat în calciu şi vitamina D.

Sursa: adevarul.ro

Trebuie sa mai citesti

Un oficial BNR prevestește pericolul! Va fi dezastru pentru România

Un oficial BNR susține că economia mondială ar putea intra în perioada următoare într-o nouă recesiune, însă nu de amploarea celei din 2007-2009.

Un oficial BNR prevestește pericolul! Va fi dezastru pentru România

Un oficial BNR susține că economia mondială ar putea intra în perioada următoare într-o nouă recesiune, însă nu de amploarea celei din 2007-2009.

E coleg cu Radu la Lazio și știe care e pericolul numărul 1 din echipa României: "Nu degeaba îl vor ei"

Adam Marusici a vorbit la conferința de presă despre partida cu România care este marți, de la ora 21:45, în direct la ProTV și liveTEXT pe GSP.RO. Fotbalistul lui Lazio a recunoscut

Radu Paraschivescu, despre apariţia în reclama de la „Savana Culoare“: „Nu a existat niciun fel de opintire. Singura problemă a mea a fost una sudoripară”

Prezent, marţi, la Adevărul Live, scriitorul Radu Paraschivescu a vorbit şi despre felul în care a ajuns să joace în reclama la „Savana Culoare”, alături de Andi Vasluianu. Propunerea i-a

BBC: Apariţia unor OZN-uri în spaţiul aerian, investigată de Autoritatea Aviatică Irlandeză VIDEO

Autoritatea Aviatică Irlandeză investighează sesizări cu privire la apariţia unor lumini strălucitoare şi obiecte zburătoare neidentificate pe coasta de sud-vest a Irlandei, relatează BBC.

Related topics

indicii cresc