Acneea adultului

10 iunie, 2009

Rozaceea, sau acneea adultului, este o boala de piele extrem de neplacuta care face ca tenul bolnavului sa fie rosu, plin de cosuri si brazdat de linii rosiatice sau de iritatii la nivelul nasului, pometilor si fruntii. Si ca si cum nu ar fi destul de înfiorator tot tabloul simptomatic,...

Vezi si: Rozaceea, sau acneea adultului, este o boala de piele extrem de neplacuta care face ca tenul bolnavului sa fie rosu, plin de cosuri si brazdat de linii rosiatice sau de iritatii la nivelul nasului, pometilor si fruntii. Si ca si cum nu ar fi destul de înfiorator tot tabloul simptomatic, rozaceea poate cauza arsuri si hipersensibilitate în jurul ochilor si pleoapelor.

Cele mai predispuse la contactarea acestei boli sunt persoanele de 30-60 de ani cu tenul deschis la culoare, mai mult femeile decât barbatii, mai grav barbatii decât femeile.

V-as spune, ca de obicei, ca este mai bine sa previi decât sa tratezi, dar nu stiu ce ar trebui sa evitati ca sa nu va alegeti cu rozaceea, pentru ca etiologia sa este necunoscuta. Unii cercetatori sustin ca ar putea fi generata de o reactivitate crescuta a vaselor de sânge, altii spun ca ar fi opera înmultirii excesive a unor paraziti care traiesc în piele, sau ca ar fi efectul unor factori precum: soarele, efortul fizic, stresul, condimentele, alcoolul, baile fierbinti. Un lucru este sigur, daca ai avut în familie cazuri de rozaceea e posibil sa te alegi si tu cu asa ceva.

Boala debuteaza cu o intensificare a sensibilitatii pielii, reactii alergice la produse cosmetice, continuând cu instalarea unei roseti persistente la nivelul pometilor, nasului, barbiei si fruntii; apar cosurile, liniile rosii, nodulii edematosi pe nas si, în final, iritatia la nivelul ochilor. Ca un „bonus” se poate instala ceata pe ochi sau migrena.

Se recomanda consultul medicului de la primele semne de rozaceea deoarece un tratament aplicat cât mai timpuriu are sanse mai mari de reducere semnificativa a simptomelor. Ignorate, simptomele se pot agrava si pot deveni permanente. Se va folosi tratamentul medicamentos recomandat de medic, însotit de un ritual de îngrijire special, efectuat de bolnav acasa, constând în: curatarea pielii cu produse speciale pentru piele sensibila, folosirea cremelor fotoprotectoare, comprese calde pentru ochi, lacrimi artificiale, identificarea si evitarea factorilor declansatori, dieta echilibrata, evitarea expunerii la caldura si umezeala. Exista de asemenea si tratament chirurgical efectuat prin: terapie laser, dermabraziune, chirurgie cosmetica.

Nu pot încheia din pacate spunându-ti cum sa te feresti de rozaceea, pot doar sa-ti recomand sa ai grija de pielea ta, sa identifici si sa eviti ceea ce o irita, sa folosesti cele mai bune produse pentru îngrijire si sa mergi imediat la medic în caz de iritatii.

Sursa: egirl.ro

Trebuie sa mai citesti

Acneea şi-a găsit leacul. O femeie din Anglia a găsit remediul. ESTE ATÂT DE SIMPLU… Cine s-ar fi aşteptat?

O femeie care s-a luptat ani mulţi cu acneea severă, şi-a văzut pielea curată făcând o simplă schimbare - dieta. Amy Saunders, în vârstă de 27 de ani, a luptat cu acestă problemă

Acneea are leac. O femeie din Anglia a găsit remediul. ESTE ATÂT DE SIMPLU… Cine s-ar fi aşteptat?

O femeie care s-a luptat ani mulţi cu acneea severă, şi-a văzut pielea curată făcând o simplă schimbare - dieta. Amy Saunders, în vârstă de 27 de ani, a luptat cu acestă problemă

Ce trebuie să faci pentru a-l scăpa pe cel mic de acneea bebelușului!

Ce trebuie să faci pentru a-l scăpa pe cel mic de acneea bebelușului!

MĂSCA ANTIRID care REDUCE INFLAMAȚIILE, ACNEEA, PETELE ȘI ÎNTINEREȘTE PIELEA

Masca antirid poate fi exact ceea ce trebuie pentru tenul vostru, asta dacă vă confruntați cu probleme. Chiar și așa, masca din aceste ingrediente poate fi folosită de oricine, deoarece este

Ai coșuri pe frunte sau obraji? Zonele în care apare acneea îți arată de ce boli suferi

Acneea nu e doar o problemă estetică. În unele cazuri, poate fi doar un simptom al altor probleme de sănătate.